Handsken taget op

Professor (mso) Ole Helby Petersen fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv. Foto: Danmarks Frie Forskningsfond

Af Claës Hagström, claës@udbudsmedia.dk

Mens vi i seneste nyhedsbrev skriver om fodslæbende indkøbsprocesser, kan RUC nu oplyse, at de med 6,2 mio. kr. i baglommen iværksætter et forskningsprojekt, der skal føre til bedre kontrakter. Professor (mso) Ole Helby Petersen står i spidsen for forskningsprojektet.

Over en periode af fire år vil professor Ole Helby Petersen, i spidsen for forskere fra RUC, arbejde sammen med verdensførende internationale forskere på feltet.

”Projektet er det første forskningsprojekt både i Danmark og internationalt, som målrettet sætter fokus på sammenhængen mellem kompetencer og effekter i kontrakter mellem den offentlige og private sektor,” siger Ole Helby Petersen til RUCs Kommunikation & Presse.

Forskningsprojektet tager udgangspunkt i teorier om transaktionelle og relationelle tilgange til offentlige udbud og tilhørende kontraktstyring.

Herfra er det meningen at udvikle et målrettet træningsprogram i indkøb og kontraktstyring.

Træningsprogrammet vil blive tilbudt et tilfældigt antal kommuner og regioner som et felteksperiment. Dermed vil man måle, om træningen har skabt bedre effekter i kontrakter mellem offentlige institutioner og det private marked.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar