Forsvaret og industrien

Ny kugler-og-krudt-strategi. Det handler om en ny industripolitik på forsvarsområdet. Den skal både ruste Danmark mod fremtidige trusler og skabe arbejdspladser i hele landet. Med strategien sigter regeringen på en helt ny og styrket tilgang til samarbejdet med forsvarsindustrien om fremtidens forsvars- og sikkerhedspolitiske løsninger. Strategien har fokus på ny teknologi, rumteknologi, energisektoren, kunstig intelligens og cyberområdet.

Strategien rummer også et ønske om at styrke samarbejdet med forskningen – Arktis, på rumområdet og udvikling af nye grønne energiløsninger

Erhvervsministeren siger om tiltaget: – I Danmark har vi en stærk forsvarsindustri, der producerer højteknologisk materiel, der hver dag hjælper vores forsvar og allierede over hele verden. Samtidig omsætter virksomhederne for flere milliarder kroner om året, og de fremviser dansk kvalitet, bæredygtighed og innovation på globalt plan.

Derfor giver det rigtig god mening med en strategi, der udvikler industrien, så danske arbejdspladser også i fremtiden kan bidrage til en mere sikker verden, slutter Kollerup.

KUGLER & KRUDT: Erhvervsministeren: En stærk dansk forsvarsindustri producerer højteknologisk materiel, hjælper vores forsvar og allierede over hele verden, omsætter årligt for milliarder kroner- og er et billede af dansk global kvalitet, bæredygtighed og innovation.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar