FORÅRSGRØN MODERNISERING

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab tegner tre store kontrakter med NCC A/S, Wicotec Kirkebjerg A/S og DI-Teknik A/S om byggeriet af et nyt, moderne vandværk.

Anlægssummen er aftalt til DKK 610 millioner – og for denne nette sum skal der leveres renovering og nybygning vedr. et værk, der skal producere op til 7,4 mio. m3 vand årligt til København og omegn.

HOFOR er allerede gået i gang med at forbinde det gamle værk med placeringen af det nye via store parallelle rå- og rentvandsledninger på den ca. 3 km lange strækning mellem Lejre og Gevninge. Nu er de tre entreprenører, der skal stå for henholdsvis byggeri, procesanlæg og el-entreprisen af selve det nye værk, ivrige efter at komme i arbejdshjelmene.

HOFOR og de tre entreprenører har netop været samlet ved det gamle Vandværk for at skrive under på million-kontrakterne. Bjarne Korshøj, som er teknisk direktør i HOFOR er glad for det kommende samarbejde: – Det er en stor og stolt dag for HOFOR, fordi vi kan sætte gang i det tredje af vores helt store vandværksmoderniseringer. Det viser os endnu engang, at det unikke samarbejde med vores rådgivere og entreprenører skaber optimale betingelser for, at vi kan lykkes med at modernisere vores vandforsyningssystem og dreje det i en mere bæredygtig retning til gavn for både miljø og kundernes pengepung.

Selve underskrivningen af kontrakterne foregik i grønne omgivelser mellem to ældgamle valnøddetræer og med det gamle værks solceller i baggrunden. Dengang man anlagde solceller på det gamle værk, var det ikke en god businesscase, men det havde stor signalværdi. Og HOFOR har da også bæredygtighed allerhøjest på agendaen med dette nye værk, hvor der er planer om både bæredygtig cement, bæredygtig stål og solceller på taget, ligesom selve blødgøringen af vandet er et skridt i en mere bæredygtig retning.

Blødere vand er nemlig godt for både miljøet og pengepungen. Og HOFOR er derfor i gang med at blødgøre drikkevandet på alle sine syv regionale vandværker. Et lokalt vandværk i Brøndby leverer allerede blødere vand, og når Værket ved Gevninge står færdigt i 2024, bliver det som det femte værk, der producerer blødere vand til kunderne.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar