Fokus: Transport og innovation

Store investeringer i fremtidig infrastruktur står for døren.

Ekspertgruppe skal se på fremtidens transport. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) nedsætter ny ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til, hvordan vi bliver klar til fremtidens transport.

I de kommende år skal der træffes beslutninger om nogle meget store investeringer, der kommer til at række langt ud i fremtiden. Det er investeringer, som skal sikre en stærk, sammenhængende infrastruktur til gavn for danskerne, erhvervslivet og væksten. Og det er investeringer, som skal styrke grundlaget for Danmarks fremtid.

Selvkørende biler, førerløse tog, eldrevne cykler, deleøkonomi, urbanisering samt ændrede adfærds- og familieformer er blot nogle af de elementer, der skal tages højde for, når fremtidens transport skal planlægges.

En uafhængig ekspertgruppe skal nu komme med anbefalinger til, hvordan man bedst løser fremtidens udfordringer på transportområdet.

Teknologien udvikler sig hele tiden og skaber nye muligheder for, hvordan vi transporterer os. Samtidig vil de langsigtede perspektiver for transport i Danmark måske se anderledes ud, hvis man tænker på tværs af transportformerne og også tager højde for, at arbejds- og familiestrukturer har ændret sig markant over de sidste årtier.

– Det skal vi være klar til at imødekomme med de rigtige løsninger. Det er min forhåbning, at ekspertgruppen kan bidrage med at udpege både udfordringer og muligheder, så vi har det bedst mulige grundlag for at udvikle gode og effektive transportløsninger til danskerne, siger Ole Birk Olesen.

Landets førende. Ekspertgruppen er sammensat bredt af eksperter inden for transport, mobilitet, innovation og fremtidens byer. Forløbet afsluttes med udgangen af 2017.

Formand for ekspertgruppen er transportforsker Niels Buus Kristensen, cand.polit. og Ph.D. fra Københavns Universitet.

De øvrige deltagere i ekspertgruppen er: Anette Enemark, Civ.ing., mobilitetschef i Movia, Katinka Hauxner, Cand.scient.pol., bystrategisk rådgiver og indehaver af rådgivningsvirksomheden Hauxner ApS, Mogens Fosgerau, Professor ved DTU, Otto Anker Nielsen, Professor, Civilingeniør og Ph.D. fra DTU. Leder af Transport DTU og Trafikmodeldivisionen på DTU Management Engineering. Medejer og Bestyrelsesformand for Rapidis Aps, Søren Riis, Dr. Fil og Ph.D. fra Albert-Ludwigs-Universität, Tyskland, lektor i teknologi- og videnskabsfilosofi (Roskilde Universitet), co-founder af GoMore, leder af forskergruppen SAiNTog associeret partner ved Instituttet for Fremtidsforskning.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap