Finansformand stopper

Hvidvask-sag får konsekvenser. Finanstilsynets bestyrelsesformand Henrik Ramlau-Hansen stopper som formand for Finanstilsynet. Det sker som konsekvens af hvidvask-sag i Danske Bank.

Det bekræfter Finanstilsynet over for Ritzau.

Ramlau-Hansen er tidligere finansdirektør i Danske Bank. Hans afgang fra Finanstilsynet kommer, efter at Finanstilsynet har tildelt Danske Bank en stribe påbud og påtaler i en sag om hvidvask i bankens estiske afdeling.

Ifølge Berlingske Business forlader Ramlau formandsposten i Finanstilsynet, fordi der ikke må herske den mindste tvivl om Finanstilsynets position. – Finanstilsynets kritiske rapport af Danske Banks håndtering af en række forhold i Estland er på sin vis det bedste bevis på Finanstilsynets uafhængighed, udtaler Ramlau-Hansen ifølge Berlingske i en pressemeddelelse.  – Som tidligere medlem af ledelsen i Danske Bank tager jeg min del af ansvaret, og jeg ønsker på ingen måde, at min rolle som formand for Finanstilsynet skal spille nogen som helst rolle i den efterfølgende diskussion af Danske Banks håndtering af sagen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar