Fællesaktioner mod social dumping

Flere virksomheder modtog strakspåbud for alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven, da Arbejdstilsynet sammen med Skattestyrelsen og Politiet gennemførte fælles myndighedsaktioner mod social dumping. Aktionerne var blandt andet rettet mod byggepladser og det grønne område.

I alt besøgte Arbejdstilsynet 56 arbejdssteder og afgav i alt, hvad der kaldes, 48 reaktioner. Der blev heraf afgivet 34 strakspåbud og 1 forbud. Desuden blev det konstateret, at 7 udenlandske virksomheder ikke var anmeldt korrekt i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

Arbejdstilsynets tilsynschef Brian Brink Larsen fortæller: – På dagens aktioner var vi fra Arbejdstilsynet vidne til flere farlige arbejdssituationer, hvor vi måtte reagere med forbud eller strakspåbud.  Vi afgav flere alvorlige reaktioner, blandt andet for nedstyrtningsfare. Det fælles myndighedssamarbejde er et effektivt redskab til at opspore og stoppe farligt og ulovligt arbejde. Vi er her for at sikre, at arbejde i Danmark foregår efter danske regler – og aktionerne i dag viser desværre, at der er noget at komme efter.

De landsdækkende aktioner falder i uge 39, som er fælles EU aktionsuge mod social dumping på tværs af Europa, hvor de enkelte lande igangsætter aktiviteter mod sort arbejde og social dumping. Det sker som led i den fælles EU-kampagne EU4FairWork, der skal fremme ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar