ELEKTROLYSE I FORURENINGSOPGAVER

Med sit nye anlæg til elektrolysebehandling af jord har Nordic Waste gode forudsætninger for at byde ind, når opgaverne om at oprense de såkaldte generationsforureninger sendes i udbud. Det mener virksomhedens leder.

Der kan ligge rigtig pæne indtægtsmuligheder for Nordic Waste, når pengene fra årets Finanslov til oprensning af de såkaldte generationsforureninger i de kommende år skal materialisere sig i konkrete opgaver. Det skriver CTWATCH, der har talt med miljøvirksomhedens adm. direktør, David York. – Der ligger helt klart et forretningspotentiale i det udviklingsscenarie, der ligger foran os, siger han til CleantechWatch – og fortsætter: – Det er jo ret grove forureninger, der har fundet sted. Og der er ingen tvivl om, at det for os er virkelig interessant at se på de muligheder, der ligger i det.

Miljøvirksomheden åbnede i slutningen af sidste år landets første anlæg til elektrolysebehandling af jord og sand, og det gør særligt den omtalte forurening ved Høfde 42 ved Harboøre Tange til en oplagt business case at byde ind på, mener David York. – Tager du Høfde 42, er det jo sand, der er forurenet med alle de her giftstoffer. Og med vores anlæg kan vi tage sandet, rense det og gøre det til et brugbart råstof, siger han til mediet.

Nordic Waste A/S er specialister i behandling af forurenet jord og restprodukter fra industrien m.v. På virksomhedens anlæg i Ølst beliggende mellem Aarhus og Randers modtages og behandles de indkomne produkter med henblik på størst mulig genanvendelse eller nyttiggørelse. Der rådes i alt over et areal på 57 ha., et behandlingsanlæg til jord og restprodukter ligesom virksomheden driver Danmarks største privatejede jordtip. Jordtippen er et nyttiggørelsesprojekt, hvor Nordic Waste i samarbejde med Region Midtjylland modellerer en tidligere råstofgrav tilbage til sit oprindelige udgangspunkt.

Del dette med dit netværk: