Danskere og globalisering

Topchefen i Dansk Industri nægter at hoppe med på fortællingen om, at nationalismen vokser i Danmark. Trump og Brexit sker ikke i et land, som fordeler globaliseringens goder så bredt til folket, mener Karsten Dybvad.

“Det er et falsum, at globaliseringen er et stort problem, som danskerne gør oprør imod”. ”Danskerne er positive over for globaliseringen – det viser målinger – og det ville også være mærkeligt andet, for vi har haft fordel af den. Vi er det femterigeste land i OECD. Den rigdom er knyttet til, at vi deltager i den globale økonomi, og at vi er rigtig dygtige til det,” siger Karsten Dybvad til Altinget.

Altinget: En måling for LO blandt danskere i job viste sidste år, at 57 procent ser globaliseringen primært som en mulighed, mens 18 procent ser den som en trussel mod dem selv. I EU ligger danskerne blandt de folk, hvor færrest ser globaliseringen som en trussel mod den nationale identitet: Det gør 38 procent af danskerne mod 53 procent i EU generelt.

Læs videre her: https://www.altinget.dk/artikel/det-er-et-falsum-at-globaliseringen-er-et-stort-problem-som-danskerne-goer-oproer-imod?ref=newsletter&refid=26204&SNSubscribed=true&utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=e-mail&utm_campaign=altingetdk

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar