BLAME GAME, FREDERICIA

Fredericia borgmester beklager sprængning af byforum – et samarbejdsforum, etableret af byrådet i 2020. Dette samarbejdsforum skulle udvikle og hjælpe byens butiksliv. Nu har tre af medlemmerne forladt Fredericia Byforum, da de føler sig hængt ud ifm. sagerne om byens tidligere borgmester.

Ifølge Fredericia Dagblad har THansen-ejer og repræsentant for Business Fredericia, Bent Jensen, tøjforhandler og formand for Fredericia Shopping, Ole Miami Mortensen, og direktør for Messe C og medlem af turismesamarbejdet Experience Fredericia, Grete Højgaard, meget klart afvist, at de skulle have haft en rolle i den kritik, en intern rapport retter mod Fredericia Byforum.

– Vi har ikke haft nogen gevinst på vores tillidshverv og den viden, vi har leveret, lød det fra de tre, da de smækkede med døren. Omvendt må vi nu se os fremstillet på en negativ måde og med dårlige intentioner, selvom det er Fredericia Kommune selv, der uden forudgående høring har offentliggjort en intern rapport, hvor der udtales kraftig kritik af byforums dispositioner, siger de til avisen.

Den nuværende Fredericia-borgmester Steen Wrist, siger til avisen: – Byforum er oprettet i de bedste intentioner for Fredericias udvikling, derfor ærgrer jeg mig rigtigt meget over, at vores undersøgelser har vist, at det politiske grundlag og forvaltningens oprettelse og betjening af byforum ikke har været, som man kan forvente af en kommune. Det er vi ved at få gjort noget ved.

Avisen har spurgt ind til, om borgmesteren kendte til de problemer med udbetaling af regninger, personsammenfald mellem medlemmer og leverandører, mangel på kommissorium og så videre, som Fredericia Kommunes interne rapport nævner, hvilket han ikke kan genkende.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar