DIs nye 2030-plan

Øget velstand på 110 mia. kr. og op til 80.000 personer flere i arbejde. Så ambitiøs er den nye 2030-plan fra Dansk Industri, der understreger behovet for nye reformer, der giver råd til grøn omstilling, forskning og velfærd.

Det økonomiske råderum er næsten brugt eller afsat, og hvis forbruget fortsætter, vil råderummet være tomt længe før 2030. Samtidig er der krig i Europa, forsyningskrise, energikrise og klimaforandringer. Det er bagtæppet for Dansk Industris (DI) nye 2030-plan ”Ambitioner for Danmark”.

– DI har store ambitioner for fremtidens samfund, men vi lykkes kun, når vi har tilsvarende ambitiøse reformplaner. Derfor vil vi øge velstanden med 110 mia. kr. og få op til 80.000 personer flere i arbejde i 2030, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Danmark har klaret sig godt gennem de seneste års kriser, da landet har været begunstiget af et højt velstandsniveau og mange års reformer, som har styrket dansk økonomis grundform og modstandskraft. Men uden nye reformer vil vi mangle hoveder og hænder til at løse de store udfordringer, vi står over for – både i den private og den offentlige sektor, og så går vi i stå, lyder det fra DI.

Hvis jeg skulle vælge ville jeg begynde med reformer, der gav mere arbejdskraft og gav mere offentlig velfærd for pengene. Sådan lyder dagens budskab fra Lars Sandahl Sørensen til landets politikere.

DI – Dansk Industris nye 2030-plan indeholder derfor en lang række initiativer, der kan øge kvaliteten og frigive tid og ressourcer i den offentlige sektor, især gennem et stærkere offentlig-privat samarbejde: – Styrk og udvid det frie valg – En velfærdspulje på 1,5 mia. kr. årligt skal sikre nytænkning – Øget konkurrenceudsættelse, herunder en udbudspligt af alle åbenlyst udbudsegnede opgaver

Del dette med dit netværk: