Udfaser PVC

Bæredygtighedsrapport fra LEKOLAR … PVC skal ud og genvundet plast skal ind! Ikke al plast, er dårlig. Det er vigtigt at huske på. Men der kan findes stoffer i plast, som ikke er gode. Derfor er det altid godt at kontrollere indholdet i møbler, og ikke mindst i børnenes legetøjskasser, lyder LEKOLAR-melding i bæredygtighedsrapport for 2021.

Lekolar udfaser efterhånden plast, der indeholder PVC. Det er et stof, der fremstilles af vinylklorid og som har vist sig at kunne være kræftfremkaldende.

I dag har LEKOLAR 320 produkter, som indeholder PVC, heraf 17 produkter til børn under 3 år. I 2030 skal vi ikke have et eneste – det er vores klare mål, lyder meldingen. Allerede i 2024 skal samtlige produkter, der henvender sig til børn under tre år, være PVC-fri. Når dette ikke allerede er tilfældet, skyldes det, at PVC er slidstærkt, har brandbeskyttende egenskaber og er mekanisk sikkert. I de seneste år er der dog kommet flere og bedre alternativer til PVC. I Lekolar er vi for eksempel begyndt at bruge mere biobaseret plast, som er fri for PVC. En løsning som vi er glade for og vil anvende i så stor udstrækning som overhovedet muligt, lyder den forpligtende udmelding.

Læs mere om LEKOLARs arbejde med bæredygtighed i denne rapport: https://lnkd.in/eFgPxpT2

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar