Synspunkt: Rengøring

Klip fra LinkedIn. Gitte Moulin, CEO, Combi Clean A/S (foto) har følgende syn på offentlig rengøring: 

Tidligere i denne måned, bragte Berlingske en artikel om standarder for offentlig rengøring  (eller mangel på samme)- og der bliver bogstavelig talt hældt millioner ned i afløbet! I starten af artiklen, skriver de: “Kommunen bruger i dag omkring 25 millioner kroner på drift og vedligehold af toiletterne, hvor der siden 2012 har været gratis adgang. Mange af dem er uden opsyn, og en tredjedel af dem har »i dag et så lavt serviceniveau«, at de »kontinuerligt enten er lukkede pga. hærværk og utilstrækkelig vedligehold eller er ubrugelige pga. utilstrækkelig rengøring«, som det hedder i planen.”

Her er et tydeligt eksempel på, hvad mangelfuld (eller ingen) rengøring kan medføre: Min erfaring viser, at uhumske omgivelser inspirerer til hærværk, udover i det hele taget at være til stor gene for både indfødte, samt turister. Udover at toiletterne bliver stort set ubrugelige, er manglen på ordentlig hygiejne af disse toiletfaciliteter nok også direkte årsag til økonomisk tab. 

Jeg prisroser teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell for at have taget ansvar for at der skal gøres noget ved situationen. 

Rengøringsbranchen er så presset, fordi for meget fokus går på prisen. Prisen, er ofte kortsigtet, da dette er et klart eksempel på hvad der sker når man ikke tænker længere end blot den første udgift – vedligeholdet skal også regnes med og ønsker man at der konstant skal være pænt og ordentligt, skal man have fokus på dette fra starten. Det handler om at købe den langsigtede løsning til at starte med, i stedet for at investere i problemerne der vil komme.

Ved at engagere sig med et ansvarligt rengøringsfirma, så vil pengene være godt givet ud fra start og budgettet formodentlig holde.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar