Senior- og friplejehjem  – certificeret til guld

Samarbejdsaftale med ramme på 1 mia. kr. Sampension-fællesskabet har investeret et trecifret millionbeløb i seniorboliger i Frederikssund og et friplejehjem i Valby. – Vi ser det som en attraktiv investeringsmulighed i to moderne ejendomme inden for senior- og plejeboligsegmentet, som er kendetegnet ved begrænset udbud og en stigende efterspørgsel blandt lejere,” forklarer Henrik Olejasz Larsen, der er investeringsdirektør i Sampension.

Efterspørgslen på senior- og plejeboliger drives i høj grad af den demografiske udvikling. Danmarks Statistik forventer, at andelen af befolkningen over 65 år vil stige med næsten 20 pct. frem til 2030, mens andelen af personer over 80 år vil stige med næsten 60 pct. – Med SPD har vi en ideel samarbejdspartner med en stor, veldokumenteret erfaring inden for boliger til seniorer og ældre. De har et godt samarbejde med kommunerne og de private operatører, og stort fokus på bæredygtighed med DGNB-guld-certificeringer af flere af byggerier, siger Henrik Olejasz Larsen.

– Udover at gå efter det bedst mulige afkast, har Sampension-fællesskabet en helt naturlig interesse i at være med til at skabe førsteklasses senior- og plejeboliger i kommunerne, som bygges efter de bedste standarder indenfor bæredygtighed. Sammen med SPD ser vi os som en meget erfaren og langsigtet partner for kommunerne, når det gælder om at supplere deres tilbud til de ældre borgere med moderne senior- og plejeboliger, siger Henrik Olejasz Larsen.

Plejehjemmet i Valby rummer 66 friplejeboliger. Det er etableret i en tidligere industriejendom ved Grønttorvet, som er ved at gennemgå en stor renovering. Driften skal varetages af Danske Diakonhjem, der med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet. Investor har lagt vægt på, at bygningen blev certificeret til guld efter DGNB. Det har betydet, at der har været arbejdet med at sikre miljøaftrykket for både materialer og energiforbrug. Især elimineringen af kuldebroer i der bærende facadesøjler af beton samtidig med at det arkitektoniske udtryk bevares, har været krævende.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar