Rangliste: Årets erhvervskommune

Ikast-Brande Kommune hitter igen – og for niende år i træk, som den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Ikast-Brande er efterfulgt af to nærliggende kommuner: Herning og Ringkøbing-Skjern.

Det viser den årlige undersøgelse fra DI, der viser, at alle kommuner på topti-listen er beliggende i Jylland og på Fyn. Nok så bemærkelsesværdigt er det, at ingen af landets største byer har fundet vej til topti-listen

Dansk Industris nye undersøgelse viser, at erhvervsklimaet i kommunerne er bedre end nogensinde. Det er tiende gang, at DI har gennemført denne særlige undersøgelse, og dette fokus har bl.a. vist, at antallet af direkte utilfredse eller meget utilfredse kommuner næsten er blevethalveret fra 20 pct. til under 12 pct. Ifølge undersøgelsen er antallet af tilfredse eller meget tilfredse virksomheder vokset fra 50 pct. til næsten 60 pct.

Om DIs undersøgelse:

  • 7332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer to tredjedele af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Bundproppen – de 5 dårligst placerede kommuner i årets undersøgelse er følgende: København (som endda er avanceret en enkelt plads), Faxe (som dumper fra en plads nr. 63), Gribskov og Egedal (som opgså sidste år rundede bundpladser) og Halsnæs (som dumper fra plads 88 til absolut nederste vurdering)

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar