Opfordring: Skab større mangfoldighed

“De ny- og genvalgte kommunalpolitikere bør overveje, hvordan de bedst sikrer, at velfærden i deres kommune passer til hver enkelt borger. Det er på tide at lægge den gamle ideologiske kappestrid om det offentlige versus private på hylden og i stedet lægge op til et konstruktivt samspil mellem en bred vifte af aktører”

Sådan lyder en fælles opfordring i Altinget til landets ny- og genvalgte byrådspolitikere fra Anni MatthiesenVenstre, Danmarks Liberale Parti, og Jakob Scharff fra DI – Dansk Industri. Kommunerne har nemlig gode muligheder for at styrke borgernes selvbestemmelse lokalt, bl.a. ved at sikre større mangfoldighed i valgmulighederne og bedre vejledning i brugen af det frie valg.

Det er fortsat kun i et mindretal af kommunerne, at ældre har muligheden for at vælge et alternativ til de kommunale plejehjem. Det bør derfor være en naturlig overvejelse for enhver ny- eller genvalgt kommunalpolitiker, om man kan gøre mere for at skabe større mangfoldighed i de tilbud, borgerne har at vælge imellem, lyder synspunktet.

Det bør derfor være en naturlig overvejelse for enhver ny- eller genvalgt kommunalpolitiker, om man kan gøre mere for at skabe større mangfoldighed i de tilbud, borgerne har at vælge imellem, lyder velkomsten til de kommende kommunalbestyrelser, der sender denne opfordring: Man kunne eksempelvis starte med at invitere private aktører til at etablere kommunens næste daginstitution eller plejehjem.

https://www.altinget.dk/aeldre/artikel/venstre-og-di-kommunalt-ansvar-at-skraeddersy-velfaerden

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar