OK-chef: Nej tak til teknologi-valg i klimarapport

Jørgen Wisborg, der er adm. direktør i energiselskabet OK, har ikke underskrevet energi- og forsyningsselskabernes klimarapport til regeringen, det fortæller EnergiWatch.

Han trak sig fra arbejdet med rapporten. – Rapporten beskriver en mulig vej til at nå reduktionsmålet. Som model betragtet er den faktisk værdifuld, fordi den viser de udfordringer og prioriteter, politikerne står over for. Men rapporten fremstår også som en køreplan, politikerne skal forholde sig til, men den indeholder mange konkrete delmål for alting, og det mener jeg er uklogt.

– Vi bliver klogere de næste ti år i forholde til nye teknologier, der udvikler sig, men man skal passe på med ikke at være alt for detaljeret i vores detailmål, siger Jørgen Wisborg til EnergiWatch.

Han oplyser, at han ikke deler rapportens fokus med at vælge vinderteknologier på forhånd. Han vil hellere stille krav til en CO2-fortrængning og lade borgere og virksomheder selv vælge mellem de grønne teknologier.

Jørgen Wisborg mener bl.a., at udrulningen af den el-ladede infrastruktur skal konkurrenceudsættes, og at der skal kunne roames, så kunderne kan lade elbiler alle steder.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap