Millionbod i sigte

Manglende beredskab ser ud til at koste ambulancetjenesten Bios dyrt. Selskabet, der står for driften af ambulancer i tre af Region Syddanmarks fire områder, skal betale et tocifret millionbeløb i bod. Det fortæller TV2Fyn.

Selve bodssystemet trådte i kraft pr. 1. januar, og både i januar og februar havde Bios så store mangler i deres beredskab, at det ifølge TV 2/FYNS oplysninger, betød en bod på de maksimale 15 procent af kontraktsummen svarende til ca. 4,5 millioner pr måned. Men også i marts har den været gal, og derfor kan Bios nu se frem til en bod på mere end 10 millioner for de første tre måneder.

Også Region Syddanmarks anden ambulanceoperatør, Responce, står til en bod efter første kvartal. Beløbet er dog i en anden størrelsesorden, da det ifølge TV 2/Fyns oplysninger drejer sig om knap 800.000 kr. Det bekræfter Responce-direktør, Michael Sørensen. – Vi har fået en opgørelse fra Region Syddanmark på mangler vi har haft, og det drejer sig om cirka 750.000 kr. Vi er lige nu ved at gennemgå det sidste, og så skal vi have afregnet med regionen, siger Michael Sørensen. Responce står ambulancerne i trekantsområdet. Og for det Falck-ejet firma er det ikke manglende beredskaber, men derimod mobiliseringstiden, der nu koster. Godt 550.000 kr. skyldes, at der er gået for lang tid fra alarmen er gået, til Responce-ambulancen er klar til at køre fra stationen.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap