Kamstrup får DI Prisen 2022

På DIs Topmøde blev DI Prisen overrakt af H.K.H. Kronprinsessen til Kamstrup A/S. Skanderborg-virksomheden vinder på en unik overvågningsløsning til vandledninger i jorden, der sparer energi og vand.

De seneste år har verden – og Danmark – været udsat for flere kriser, herunder klimakrisen, som er mere aktuel end nogensinde. Derfor sætter DI med DI Prisen 2022 særligt fokus på klimatiltag, hvor dansk erhvervsliv har nogle unikke styrker, som kommer Danmark og verden til gode. DI Prisen overrækkes i år til en virksomhed, der har ”udviklet produkter eller services, som gør Danmark til et teknologisk klimaforegangsland”. – Når virksomheder lykkes med at skabe forandringer, skal de have evner og vilje. Men helt centralt i enhver transformation står mod. De tre virksomheder, der er nomineret til DI Prisen 2022 har alle demonstreret, at de har det. At de har både evnerne, viljen og modet til at satse og udvikle et produkt eller en løsning, der gør Danmark til et klima-foregangsland og bidrager til at fremme den grønne omstilling. Men kun én virksomhed kan få prisen og æren, sagde H.K.H. Kronprinsessen inden hun overrakte prisen til Kamstrup A/S.

Kamstrup var nomineret til DI Prisen for at have udviklet en måde at overvåge vandledninger under jorden, der ved hjælp af akustisk og intelligent måling kan identificere lækager. – Jeg er utrolig glad for prisen. Vores løsning er en akustisk lækagesøgningsfunktion, der er integreret ind i vandmåleren og kombineret med et analysesoftware, der gør, at man kan spore lækager i vandledninger. Vi ser nu, at vores teknologi hjælper vores kunder med at finde lækager – og specielt lækager, som ellers ikke ville være fundet. På den måde sparer de en masse energi og vand, siger senior vice president i Kamstrup, Mads Sckerl.

De to andre nominerede virksomheder til DI Prisen var Stykka A/S for udviklingen af en digital løsning, der gør det muligt at producere cirkulære køkkener til byggebranchen og Topsoe A/S for deres Power-to-X teknologi, der kan omdanne energi fra sol og vind til flydende brændstof med minimal udledning af drivhusgasser.

Del dette med dit netværk: