Green Hub Denmark får bestyrelse

Green Hub Denmark er et offentligt-privat partnerskab, som er ved at gøre Nordjylland til den grønne innovations svar på Silicon Valley.

Lene Espersen, den tidligere konservative partileder og udenrigsminister er netop valgt som bestyrelsesformand for den nordjyske milliardsatsning inden for grøn omstilling,

Green Hub Denmark forener erhvervsliv, 400 energiforskere, offentlige myndigheder og forbrugere i et storskala-testområde for grønne løsninger og teknologier. Projektet har indtil videre hele 7,5 milliarder kroner i ryggen, og Lene Espersen skal via sin markante erfaring og store netværk styrke platformens profil både nationalt og internationalt med henblik på at fremme jobskabelse og gøre Danmark og Nordjylland til global rugekasse for morgendagens grønne løsninger.

– Nordjylland er det naturlige sted for en platform som Green Hub Denmark. Landsdelen er helt i front i forhold til testfaciliteter, Aalborg Universitet har over 400 energiforskere og er tilmed Danmarks største universitet på IT-området, og vi kan ikke mindst tilbyde et samarbejde mellem både offentlige og private aktører, forskningsinstitutioner og ikke mindst de nordjyske forbrugere. Via den struktur adskiller vi os for alvor fra resten af verden, og det er helt afgørende for vores mulighed for at tilbyde storskalatest, hvor nye, grønne løsninger og teknologier ikke bare testes i et laboratorium, en testhal eller lignende, men ude i virkeligheden, siger Lene Espersen. Som bestyrelsesformand for Green Hub Denmark får hun en aktiv rolle i forhold til at udbrede platformen og skabe yderligere opbakning blandt både private og offentlige beslutningstagere samt ikke mindst politikere.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar