Gladsaxe trofæ: Første svanemærkede kommunalt drevne kantine
En svanemærket kantine skal leve op til skrappe krav til mad, affald, kemikalier og indkøb. Derudover skal kantinen arbejde struktureret og aktivt med at optimere driften og begrænse sit forbrug af ressourcer, herunder forbruget af vand og energi.
Kendetegn ved et svanemærket spisested: Fremmer mad med lav miljø- og klimabelastning. Serverer en høj andel økologisk mad og drikke. Serverer minimum en vegetarisk ret til frokost og middag. Kildesorterer affald og forebygger madspild. Undgår engangsartikler til daglig servering. Begrænser brug af uønskede kemikalier. Begrænser forbruget af energi og vand og oplærer medarbejdere i miljøarbejdet – Læs mere på www.svanemærket.dk/spisesteder
Målrettet indsats og tæt samarbejde har båret frugt. Da kantinen på Gladsaxe Rådhus fik overrakt certifikatet med Svanemærket, var borgmester Trine Græse blandt talerne – og roste kantinens medarbejdere og ledere: Vi har nu her i Gladsaxe Danmarks første svanemærkede kommunalt drevne kantine. Det er utrolig flot, og det kan vi alle som verdensmålskommune godt være stolte af, sagde borgmesteren, som også fremhævede samarbejdet på tværs af enheder for at opnå certificeringen med Svanemærket.
Kantinekøkkenets fem medarbejdere leverer ikke kun mad til rådhusets kantine, men også forplejning til møder og arrangementer på rådhuset, kursusejendommene Højgård og Søgård, og til receptioner i kommunen. I 2024 solgte kantinen 33.000 varme frokostretter.
Læs mere i pressemeddelelsen fra Gladsaxe Kommune.