Gamle Mursten udvider

Gamle Mursten undersøgte potentialet for deres renseteknologi og produkter gennem EU-programmet Eco-innovation og har fået støtte til deres nye vægsystem af Miljøstyrelsen, da virksomheden genbruger ressourcer i en grad, der har potentiale til at spare miljøet for enorme mængder CO2. Virksomheden har netop holdt åbningsfest for deres nye fabrik på Islandsvej i Svendborg.

Den nye fabrik skal lave et nyt gør-det-selv-vægsystem af plader med murstensskaller – Gamle Mursten Vægsystemer, hedder det. Det består af gamle murstensskaller præmonteret på plader af gips, kork eller Rockwoll, som kan bruges til både interiør og facadeplader. – Med vores nye vægsystemer forventer vi at kunne bringe murstensvæggen indenfor i huset igen, efter den i mange år har måtte vige pladsen for de hvide vægge. Vores facadeløsning kan bidrage til vedligeholdelsesfri facader til nybyggeri og nem efterisolering af eksisterende facader  til nybyggeri og nem efterisolering af eksisterende facader med tegl som klimaskærm, udtaler Claus Juul Nielsen, direktør i Gamle Mursten.

Gamle Mursten tager, som navnet antyder, gamle mursten og genbruger dem. Murstenene renses ved vibrationsteknologi, hvor der hverken anvendes vand eller kemikalier. Genbruget af mursten og den miljørigtige rensning betyder, at der udledes et halvt kilo mindre CO2-udledning per hele mursten end ved brug af konventionelle sten – hvilket svarer til otte ton mindre per énfamilieshus.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar