Energi ”blame-game”?

En tidligere direktør i energiselskabet Energi Danmark, som aftalte at give “en lille håndfuld nøglemedarbejdere” en bonusordning uden loft, der er løbet op i en halv milliard kroner. – Aftalen blev indgået, uden at bestyrelsen vidste det. Det oplyser Jesper Hjulmand, der er administrerende direktør i Andel, som er en af ejerne af Energi Danmark, i en skriftlig kommentar til Ritzau. Han er også bestyrelsesformand i Energi Danmark.

– Aftalen er indgået af den nu fratrådte direktør i Energi Danmark uden bestyrelsens viden, skriver direktøren blandt andet uden at sætte navn på. Udtalelsen kommer, efter at en række energikoncerner onsdag har været til møde med klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M). Blandt dem var Andel. Jesper Hjulmand siger onsdag efter mødet, at medarbejderne ikke vil få bonusser på hverken to- eller trecifrede millionbeløb.

– Jeg har gjort det klart, at jeg forventer, at branchen og de enkelte energiselskaber agerer ansvarligt, er transparente og følger reglerne for god selskabsledelse i forhold til aflønning og bonusser, siger Lars Aagaard i en pressemeddelelse efer mødet. – Repræsentanterne fra branchen har meddelt mig, at de tager afstand fra og ikke udbetaler de trecifrede millionbonusser, der er nævnt i sagen, samt at branchens politik er, at der skal være loft over bonusser, som kan forsvares og forklares af sektoren.

/ritzau/

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar