‘borgernært’ har fået en helt ny betydning

Borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V)
Uddrag. Artikel og debat, bla. i dknyt.dk:

Corona-virussen er en tsunami, som også har ramt kommunerne. Nogle ansatte arbejder hjemmefra eller står til rådighed, mens andre gør en direkte forskel i forreste række hos ældre, syge, udsatte eller med digital undervisning af elever. De kæmper alle for at løse de mange udfordringer som følge af Danmarks nedlukning.

For mit eget vedkommende er borgmesterkontoret rykket hjem i privaten, og på distancen tager jeg stilling til stort og småt. Begrebet ‘borgernært’ har fået en helt ny betydning, for det vælter ind med mails, opkald og messenger-beskeder fra folk om alt fra campingpladser og udfordringer for deres virksomhed til spørgsmål om store forsamlinger og adgang til genbrugspladserne. Også beskeder fra utrygge og frustrerede borgere skal besvares.

“et lyspunkt, at vi er rykket sammen uden at være det fysisk”

Vigtigt er dog at sikre, at vores lokale beredskab fungerer. Her har vi trukket på vores gode erfaringer fra krisestyring i forbindelse med klimahændelser. I Kolding har det betydet, at vi straks efter statsministerens pressemøde kunne lægge en slagplan og etablere Skype-møder, så kommunens overordnede drift og virke bliver varetaget.

Det er heldigvis mit indtryk, at det i langt de fleste kommuner kører, og at direktion, chefer, ledere og medarbejderne løfter, hvis opgaverne ændrer sig. Og midt i alt dette skal vi også have det lokale demokrati til at fungere. Både i udvalgene og i byrådet tager vi nye virale mødeformer i brug, og det er klart en udfordring.

Der skal lyde en kæmpe ros til alle kommunalt ansatte, som under helt usædvanlige omstændigheder løfter en kæmpe opgave, så borgerne føler sig informeret og i nødvendigt omfang modtager hjælp. Langt de fleste borgere er forstående, og det varmer at se, at man lokalt rykker sammen. Det er fantastisk at se alle de grupper, der er opstået, og hvor hjælpsomhed sikrer levering af varer og hjælp..

Sidste nyt er, at perioden med en nedlukning af Danmark nu er forlænget til den 13. april. Det udfordrer os alle, men sammen kommer vi over det bjerg, som vi lige nu er ved at bestige.

Borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V) Læs hele artiklen her:

https://www.dknyt.dk/debat/9807

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap