Bilsalg, kommuner

Flere og flere kommuner får øjnene op for, at deres køretøjer kan sælges bedre end i dag. Langeland kommune tjente 114.500 kr. ekstra på at bruge en online auktion. Landets kommuner og indkøbssamarbejder er meget professionelle, når de køber biler og andre køretøjer. Et grundigt forarbejde og velgennemførte udbudsrunder sikrer, at indkøbs- og leasingpriserne er skarpe, og at de får gode værkstedsaftaler på deres flådekøretøjer. Her spares der millioner af skattekroner hvert år.

– Men når køretøjerne skal sælges, bliver køretøjerne ofte hurtigt solgt til den afskrevne værdi og uden større overvejelser til den lokale forhandler, som solgte køretøjerne til kommunen. Og det er ikke den bedste vej til de højeste priser, mener direktør Thomas Friis Pedersen fra Autocom.dk. Det har bl.a. Silkeborg, Nordfyns, Høje Taastrup, Nyborg og Langeland Kommune fundet ud af. De har tjent gode penge på at sende deres køretøjer på en online bilauktion, Kommunernes Bilsalg, på Autocom.dk, fortæller han:

– Udvalgte eksempler viser, at køretøjer solgt online bilauktion, giver meget tæt på 14 % mere for dem, end det, bilerne er sat til som mindstepris. Det kan nemt blive til millioner af kroner i alle 98 kommuner, siger Thomas Friis Pedersen. Det er nemt for kommunerne at bruge tjenesten. De sætter en mindstepris, får besøg af en konsulent, der fotograferer køretøjerne, beskriver dem og sætter dem på auktion. Det sker enkeltvis, da det giver de bedste priser. Når køretøjet er solgt, henter køberen det.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar