Vojens: Dansk mester

Dansk Byggeri kårer Vejen som landets mest erhvervsvenlige kommune i en ny analyse af erhvervslivets forhold i kommunerne. Vejen Kommune har i flere år konsekvent været blandt landets mest erhvervsvenlige. Et forhold der nu underbygges yderligere med topplaceringen som nr. 1 i Dansk Byggeris årlige barometer-måling over kommunernes erhvervsvenlighed.

Analysen “Kommunerne og erhvervslivet: Erhvervs- og byggevenlige kommuner 2016” bygger på objektive data og handler om alt fra åbningstider på genbrugspladsen til ventetiden på en byggetilladelse og størrelsen på skatter og afgifter. Borgmester Egon Fræhr (foto) er glad for resultatet, der er en kvittering for kommunens samarbejde og dialog med områdets virksomheder.  – Det er en melding fra Dansk Byggeri, som vi er stolte af. Vi går op i at ligge i toppen af disse typer undersøgelser, for det er med til at skærpe vores fokus, og hjælpe os til at blive klogere og bedre i forhold til at skabe nogle gode rammer for erhvervslivet. Resultatet ligger fint i tråd med vores mål og indsatser i vækststrategien om at understøtte virksomhedernes muligheder for at drive deres forretning på bedste vis i vores kommune. Skal vi som kommune have en fremtid, er det vigtigt at der er virksomheder, som vækster og udvikler sig. Derfor er det også positivt at Vejen Kommune er den kommune, der har haft landets 3. største jobvækst de seneste år – så det går heldigvis godt for virksomhederne.

Vejen Kommune har skal de kommende år gennemføre byggeprojekter for ca. 350 millioner kroner. Og Egon Fræhr håber at det også have en afsmittende effekt hos det lokale erhvervsliv i form af øget aktivitet. Sidste år lå Vejen Kommune som nummer fire i Dansk Byggeris undersøgelse, og Egon Fræhr har et par bud på fremgangen: – Vi har optimeret på flere ting, blandt andet er åbningstider og mulighederne på genbrugspladserne udvidet. Vi har været opmærksomme på sagsbehandlingstider for byggesager, og her har vi fået sænket sagsbehandlingstiden markant – desuden er vi meget opmærksomme på at koordinere sagerne med bygherren. Sagsbehandlingstider for byggesager er også at finde på kommunens hjemmeside. Det betyder at bygherren bedre kan justere sin forventning om, hvor lang tid sagsbehandlingen tager ved forskellige typer sager og tage højde for det i planlægningen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar