Ulovlig prisaftale

Abonnementsordninger på service af naturgasfyr i Hovedstadsområdet og Midt- og Nordjylland har været udsat for en ulovlig prisaftale. HMN Naturgas, Gastech-Energi, Kiertner og brancheorganisationen DEBRA har overtrådt konkurrencereglerne.

Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, siger: – HMN Naturgas har aftalt med to af sine konkurrenter i serviceleddet samt brancheorganisationen DEBRA, at HMN skulle hæve sine abonnementspriser. Formålet var at give konkurrenter mulighed for også at hæve deres egne abonnementspriser. Det er en klar overtrædelse af konkurrenceloven, som kan have skadet husstande med naturgasfyr i en stor del af Danmark.

Konkurrencerådet har afgjort, at HMN Naturgas og to af selskabets konkurrenter i serviceleddet, Gastech-Energi og Kiertner, samt brancheorganisationen DEBRA har overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere abonnementspriser på service af naturgasfyr. 

Konkurrencerådet har vurderet, at sagen bør sendes videre til anklagemyndigheden og påbyder parterne straks at bringe den ulovlige prisaftale til ophør, hvis det ikke allerede er sket, samt at afholde sig fra at indgå en tilsvarende aftale frem over. Konkurrencerådet påbyder desuden DEBRA at informere alle organisationens medlemmer om afgørelsen, og HMN Naturgas skal også informere alle sine øvrige underleverandører om den.

Læs videre her:  http://www.kfst.dk/Indhold%20KFST/Nyheder/Pressemeddelelser/2016/20161130%20Ulovlig%20prisaftale%20om%20service%20af%20naturgasfyr

 

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar