Udbudsdebat & agurker

Visse vasse” og ”Ordnung muss sein”, sådan kan kommentaren fra udbudsadvokat, der kalder udbudsdebat for ”symptom på agurketid”, vel koges ned tiI.  Kommentaren faldt til indlæg fra Dansk ITs formand for offentlig digitalisering, der slog tonen an til debat om de alt for dyre udbudsprocesser – særligt omkring de mangecifrede offentlige IT-investeringer.

Nu følger en række aktører op. Debatten er under udvikling. Her på sitet og på de sociale medier. Det er ganske enkelt blevet for dyrt og for kompliceret at arbejde med udbud, lyder kommentarerne. Ingen anfægter – eller er i tvivl om, at alt naturligvis skal gå ordentligt til, når de årligt mere end 350 milliarder store offentlige indkøb skal disponeres og forvaltes – og nej, vi skal hverken fremme sydeuropæiske eller sydamerikanske tilstande i Danmark.

Der er rigtig mange gode grunde til at lytte, når centrale aktører råber vagt i gevær. Danmark fortjener selv sagt , at at godt købmandsskab, som disciplin, skal fremmes til forskel fra unødvendigt omkostningstungt bureaukrati. At det fælles husholdningsbudget bruges på den mest ordentlige og fornuftige vis, er det også svært at spore uenighed om – men det er næppe ved at ernære, hvad en af ugens mest velbesøgte skribenter kalder ”en stigende mængde embedsmænd, eksterne konsulenter og jurister. Udbudsprofessionelle med interesse i lange og til dels også komplicerede processer, der kan give omsætning”.

Følg debatten, vær med … vi lægger fortsat og altid gerne spalteplads – og redaktionstid, til fremme af den gode udbudsdebat.

Del dette med dit netværk: