Udbuddet alle taler om

Af Claës Hagström, claes@udbudsmedia.dk

Udfaldet af det nylige DAB-udbud, hvor Radio 24syv tabte, har i den grad været gjort til genstand for mediernes omtale. Specielt finesserne i form af pointgivning i forskellige kategorier samt betydningen af en hældningsgrad har været kommenteret af eksperter i forskellige afskygninger. Derfor var det ikke denne signaturs agt at skrive om sagen.

Nu gør jeg det så alligevel. For ét spørgsmål har hele tiden undret mig. Nemlig det om kvaliteten. Og her er vi så ved noget principielt. En ordregiver på lad os sige kuglepenne vil rimelig nemt kunne bedømme kvaliteten af en udbyders vare.

Men i det omtalte udbud drejede det sig om taleradio. Derfor ville det vel være rimeligt, at i hvert fald kvaliteten blev bedømt af mennesker med indsigt i netop det emne. Sådan har det altså ikke forholdt sig i dette tilfælde. Bevares, nævnet består ganske vist af en professor og en lektor i medievidenskab samt en revisor udpeget af Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer. Nogen praktisk hands-on indsigt i emnet kan man vel ikke beskylde disse teoretikere og talfolk for.

Deres valg af Radio Loud er gået helt efter bogen. Det kan næppe betvivles. Men valget får mig til at tænke på en gammel Monty Python-sketch, hvor to naive mænd med hver sin skovl i hånden begejstres over, at de vandt kontrakten på at bygge Eurotunnelen. For deres tilbud var det billigste.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap