Trends & Traditions

Har du et “udbudsdilemma”, så få det vendt i panel, styret af Mads Steffensen fra Mads & Monopolet…

Sådan lyder et af mange tilbud  på Trends & Traditions, der er Danmark største event for møbler, design og arkitektur. I panelet indgår Byggechef i Københavns kommune Rasmus Brandt Lassen,  Adm. Dir. I Bloxhub Torben Klitgaard, Adm. Dir. I Dorte Mandrup Arkitekter Frants Nielsen, samt Salgs Dir. I MT Højgaard John Sommer.

Trends &  Traditions, gennemføres den 20. april 2017  i Lokomotivværkstedet i København. Med Lokomotivværkstedets smukke scenografi, stiller arrangørerne skarpt på branchens dilemmaer. Det sker i uformelle sofa-snakke, oplæg med internationale topnavne, debatter med Mads Steffensen som vært og ikke mindst vidensdeling på tværs af brancher – alt sammen akkompagneret af mere end 100 udvalgte udstillere

Temaet er Offentlige byggerier – en besværlig omkostning eller en god eksportmulighed, og panelet styres af Mads Steffensen.

I år har vi blandt de mange spændene foredrag-talks og Dilemmaer, også valgt at stille skarpt på offentlige udbud, vi har jo som virksomhed over de sidste 5 år været en stor del af dette, på godt og ondt, og vi vil i år byde op til konstruktiv debat for at forbedre udbuds processerne. – Vi, om nogen, ved at det har været en svær rejse for både udbyder og byder oplyser Thomas Wiberg – og derfor har vi altid haft en dialogbaseret tilgang for at forsøge at forbedre udbudsmiljøet, vi har selv en lang erfaring fra over 200 offentlige udbud, og oplevet rigtig mange niveauer af kvalitet i både udførslen og spec. i evalueringen. Og meget sjældent, ja kun 3 gange på 5 år, har vi været i konflikt med offentlige udbydere, hvor vi desværre måtte involvere klagenævnet pga. overtrædelse af for os, helt principielle eller etiske principper.

At vi i disse klagesager har fået medhold i Klagenævnet, efterfølgende er blevet diskuteret i udbudsverden og medført justering af udbudsformer, vidner om at vi kun klager når vi har fat i noget helt principielt, og selv om en sag mellem os og en offentlig udbyder grundlæggende er skidt for alle parter, så er det min overbevisning at det fremmer et langsigtet bedre udbudsklima mellem det offentlige, og os private aktører, hvilket er vigtigt, uanset på hvilken side af bordet man sidder.

Kun ved at få synliggjort de ringeste udbud, kan andre i deres forarbejde til nye udbud, blive dygtigere, og vi ved om nogen, at det er svært stof. Jeg er flere gange blevet kontaktet af offentlige kunder, der har været glade for at vi taget en principiel sag, da deres opfattelse var at sagen ville hæve kvaliteten af fremtidige offentlige udbud, og hvis kvaliteten hæves kan vi som branche bedre til en lavere pris navigere rundt, i stedet for at spilde vores tid på dårlige udbud, der skal gå om  indtil flere gange oplyser Markeds og udviklings direktør Thomas Junker Wiberg, fra Holmris-Designbrokers, der er den virksomhed der har født eventen.

Adgang er gratis, men kræver at man tilmelder sig på www.trendstraditions.dk, og ankommer man fra Jylland er der indsat busser.

– Det er min opfattelse at vi generelt skal være bedre til at videns-dele på tværs, og passe på med at være for berøringsangste, dette er bagrunden for at vi netop skabte Trends &  Traditions, der igen i år, 20. april 2017  med Lokomotivværkstedets smukke scenografi, stiller skarpt på branchens dilemmaer. Det sker i uformelle sofa-snakke, oplæg med internationale topnavne, debatter med Mads Steffensen som vært og ikke mindst vidensdeling på tværs af brancher – alt sammen akkompagneret af mere end 100 udvalgte udstillere.

Du vil møde mange af dine kollegaer, der har taget dette som en gratis kursusdag, og har haft en   god oplevelse  med denne relevante, vedkommende og inspirerende en-dags-event. Det er en komprimeret stærk faglig dag, hvor professionelle aktører indenfor møbler, design og arkitektur samles til netværk, sparring og inspiration. Eventen er blevet populær, og der forventes i år over 2500 professionelle, besøgende. Trends & Traditions har udover de 100 udstillende møbelfabrikker også reserverer pladser til vækstlaget, og du kan møde Talentfulde designere, designskolen og unge producenter med små unikke kollektioner.

Netværk, inspiration og efteruddannelse

Det er et  meget stærkt nationalt og internationalt vidensprogram. Trends & Traditions lægger vægt på, at gæsterne får et unikt fagligt indblik i tendenser og muligheder indenfor deres felt.

Gæsterne kommer til at høre om en ny generation af boligejere og hvor og hvordan unge arbejder. Der gives indsigt i fremtidens hoteltrends, og hvordan designere er med til at løse store udfordringer i verden. 

Der sættes fokus på, hvordan landets kommuner arbejder med offentlige udbud, og hvad det betyder for kreativiteten og effektiviteten.

Pleje- og hospitalssektoren er et stort tema i tiden. Gennem internationale erfaringer fortæller et panel, hvilken udvikling vi kommer til at se i de kommende år.

Mads Steffensen optræder live i to sessioner sammen med stærke paneler, hvor de tager dilemmaer op fra design- og arkitektbranchen. Trends & Traditions har i månederne op til eventen mødt brancherne for at høre om deres tanker, udfordringer og dilemmaer.

Besøg websiden: trendstraditions.dk (tilmelding)

Facebook: facebook.com/trendstraditionscopenhagen (udstiller portrætter og praktisk info)

Instagram: instagram.com/trendstraditionscopenhagen (udstiller take-overs )

Man skal stå tidligt op, for at få alt med, og det fulde program ligger på Hjemmesiden, men som besøgende vil man opleve ;

USAs førende hospitalsarkitekt, seniorpartner Anthony Hass fra WHR Architects, partner i Nord Arkitekter Morten Gregersen og administrerede direktør i OK-Fonden Paul Erik Weidemann.

Signe Kongebro, partner og leder afdelingen for bæredygtighed ved Henning Larsen Arkitekter, der inspirerer med nationale og internationale erfaringer inden for skole- og uddannelsesbyggeri som integrator for byer.

Den italienske top-designer Giulio Cappellini fortæller historier om designvirksomheden og de mange talenter, der er lanceret fra hans studie, kaldet “Fabrikken”. Oplev Giulio i dialog med chefredaktør Erik Rimmer fra Bo Bedre.

Den engelske topdesigner Luke Pearson, som har revolutioneret design, service og funktionalitet indenfor alt fra fly-indretning til den britiske hospitalssektor.

Danske Thit Juul Madsen, der er administrerede direktør i Design2Innovate, får virksomheder til at inkorporere design i deres arbejde, tankegang og kultur.

Mads Steffensen og dilemmapanelerne: Serieiværksætter Thomas Madsen Mygdal, Antropolog Rikke Ulk, Ejendomsudvikler i Tetris Anders Sælan, Adm. dir. Bloxhub Torben Klitgaard, Byggechef Københavns kommune Rasmus Brandt Lassen, Salgsdirektør i MT Højgaard John Sommer, Adm. dir. Dorte Mandrup Arkitekter Frants Nielsen

En af Danmarks førende hoteleksperter, administrerede direktør ved Telling & Nesager, Michael Telling, direktør for forretningsudvikling i Visit Denmark Anja Harting Sfyrla, samt hovedpersoner fra flere hotelkæder.

Hvad vil de unge? De bor og arbejder anderledes, og de søger helt nye fleksible løsninger hør Adm. dir. Ulrik Raysse, fra den internationale tegnestue Arrow Architects, og en række indretningsarkitekter tale om tendenser og viden indenfor arkitektur og indretning.

Del dette med dit netværk: