Tårnby Kommune introducerer ny udbudsmetode for håndværkerydelser

Af Claës Hagström, claes@udbudsmedia.dk

Små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder har gennem tiderne beklaget sig over, at de ikke kommer i betragtning til at høste opgaver, når der er udbud. Det, og ansvarlig forvaltning af borgeres skattepenge, har Tårnby Kommune en løsning på.

Budskabet skal ud. Og det sørgede Tårnby Kommune for ved at invitere til informationsmøde. Den opfordring sagde omkring 130 deltagere ja tak til, da de i forrige uge troppede op på rådhuset.

Om den nye metode udtalte borgmester Allan S. Andersen sagde blandt andet: “Vi har lagt vægt på, at konceptet for udbud skal være tilgængeligt for både små og store virksomheder”.

Lokale virksomheder ses gerne inddraget, fremgik det videre af borgmesterens velkomst: ”Det har også været vigtigt politisk, at lokale og omkringliggende håndværkere også har mulighed for at være med i udbuddet, og at udbudsprocessen bliver udformet i forhold til dette budskab”.

Samtidig skal metoden sikre, at kommunen forvalter borgernes skattepenge på forsvarlig vis, så ydelserne fås til den bedste pris.

Den udbudsfaglige del af informationsmødet stod Per Tolstrup, partner i virksomheden Tolstrup & Hvilsted, for.

I sin gennemgang kom Per Tolstrup blandt andet ind på:

Kernen i den nye udbudsmetode er en SMV-venlig proces, hvor kommende materiale vil være ”let tilgængeligt”. Og ikke mindst vil vilkår og rammer blive tilpasset, så de kan håndteres af de fleste virksomheder. Det skal ske i en meget gennemsigtig proces, der gennemføres elektronisk, og hvor spørgsmål skal kunne stilles igennem udbudssystemet.

Det kommende udbud af rammeaftaler på håndværkerydelser, som skulle komme på gaden om en måneds tid, vil primært omhandle indvendige drifts- og vedligeholdelsesopgaver samt projekter inden for ni fagområder med hver sin delaftale.

Læs Per Tolstrups præsentation om den kommende udbudsproces. 

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap