SKI, glade indkøbere

Til efteråret kan landets folkeskoler efter planen købe digitale læremidler på en SKI-aftale. Det fortæller SKI.

Både lærere, kommunale indkøbere og læremiddelbranchen er taget med på råd i udbudsprocessen. Indtil videre er meldingen fra dem klar – et dynamisk indkøbssystem er den rigtige ramme til at sikre digitale læremidler af høj kvalitet fra både store og små leverandører.

Rasmus Greve Henriksen (foto), leder af pædagogisk og digital udvikling i Aalborg: Skoleforvaltningen og lærerne efterspørger høj kvalitet i de digitale læremidler. Samtidig skal der være en vis frihed i anvendelsen. Frihed til at den enkelte lærer kan sætte sin faglighed i spil og fx kombinere et digitalt og analogt forløb eller frihed til at prioritere forskellige didaktiske elementer, siger han. Rasmus Greve Henriksen er en del af den ekspertgruppe, der sammen med SKI skal udforme kravene til den kommende aftale om digitale læremidler.

Christine Bødtcher-Hansen, Danske Forlag

Også direktør Christine Bødtcher-Hansen, Danske Forlag er glad for, at SKI har valgt en dynamisk indkøbsmodel: – Vi vil gerne sikre, at lærerne får indflydelse på, hvilke digitale læremidler de bruger. Med en dynamisk indkøbsmodel, hvor der lægges vægt på kvalitet i læremidlerne, kan vores medlemmer møde lærernes efterspørgsel. Samtidig kan nye produkter og nye leverandører løbende komme med på aftalen. Det giver både plads til de små, specialiserede forlag med få produkter og de store med det brede sortiment. Vi har oplevet en oprigtig interesse fra SKI i at lytte til de indsigter, leverandørerne har og ser frem til den videre dialog om udbuddet, siger hun.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap