S-tog i udbud

Regeringen (VLAK), DF og RV har netop aftalt at udbyde hele S-togsdriften og den tilhørende infrastruktur, og at fremtidens S-tog bliver automatiske.

Det vil betyde bedre og billigere S-togsdrift med op til knap 13 millioner flere S-togsrejsende, lyder forventningerne. Og så opdeles Øresundstrafikken, så DSB alene får ansvaret for trafikken på Kystbanen, mens togbetjeningen på strækningen Østerport-Malmø udbydes. Det samlede udbud i dagens aftale svarer til 68 procent af DSB’s samlede passagerantal.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen: – Det er en del af regeringsgrundlaget, at vi vil udbyde markant mere togtrafik i Danmark, og med dagens aftale tager vi endnu et vigtigt skridt på vejen, siger Ole Birk Olesen og fortsætter: – Vi har nemlig i dag givet hinanden håndslag på, at 68 procent af DSB’s samlede passagerantal skal udbydes til private aktører. Det er positivt, fordi vi så kan bygge videre på de rigtig gode erfaringer, vi har med udbud af den midt- og vestjyske togtrafik.

Udbudsprojektet nyder ikke just politisk opbakning fra hverken Enhedslisten eller Socialdemokratiet. De betegner aftalen som ideologisk – og kalder det nærmest vanvittigt.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar