Rådgivere: Stærk 2020-start, men …

Det er særligt it-konsulenter, rådgivende ingeniører og arkitekter, der står for vækst i starten af 2020, mens managementkonsulenter har oplevet et mindre fald i omsætningen sammenlignet med 4. kvartal i 2019. Det er nye tal fra Dansk Erhverv der viser, at de danske rådgivervirksomheder omsatte for 79,8 mia. kr. i 1. kvartal 2020. En stigning på 10 % over det seneste år.

– Den danske rådgiverbranche har været inde i flot, positiv udvikling og er også startet 2020 utroligt stærkt. Særligt det private erhvervsliv efterspørger i stigende grad specialiseret viden og rådgivning. Sådan siger Daniel Møller Jensen, chefkonsulent i Dansk Erhverv. Antallet af ansatte i rådgiverbranchen når også det højeste niveau, vi har tal tilbage. Med en stigning over bare det seneste år på knap 4.000 fuldtidsansatte var der i 1. kvartal i 2020 over 169.000 fuldtidsansatte beskæftiget i en dansk rådgivervirksomhed. Men den udvikling er desværre gået i stå som følge af bl.a. COVID-19, påpeger Daniel Møller Jensen:

– Først og fremmest understreger tallene, at rådgiverbranchen er en meget vigtig del af dansk økonomi. Men COVID-19 og regeringens nedskæringer på det offentliges konsulentforbrug er en meget dårlig cocktail, der rammer branchen hårdt. Flere rådgivervirksomheder har oplevet økonomisk tilbagegang og været nødt til at afskedige, så de kommende tal vil desværre se anderledes ud, lyder kommentaren.

Ifølge en analyse fra Dansk Erhverv har 7 ud af 10 rådgivervirksomheder oplevet omsætningsnedgang som følge af COVID19.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap