POST: For 490 mio. kr. ulovlig statsstøtte

Kapitaltilførsler fra den danske og svenske stat til PostNord på i alt 667 millioner svenske kroner får ikke EUs godkendelse som overførsler, der er sket på markedsvilkår. Der var tale om ulovlig statsstøtte til PostNord, da den danske og svenske stat overførte i alt 490 millioner kroner til selskabet. Sådan lyder det i en afgørelse fra EU-kommisionen, der betyder, at PostNord nu skal betale pengene tilbage.

Dermed ryger der nu 195 millioner kroner tilbage til den danske stat, mens PostNord, der ejes af Danmark og Sverige, skal sende 295 millioner kroner tilbage til den svenske statskasse. – Med den afgørelse, der er blevet truffet i dag, hjælper vi med at sikre lige konkurrencevilkår på det danske og det svenske marked for posttjenester, udtaler Margrethe Vestager, som er EU-kommissær med ansvar for konkurrencepolitikken.

EU-Kommissionen godkendte til gengæld en intern kapitaloverførsel i PostNord på 3,5 milliarder svenske kroner, der fandt sted 2018-2019.

– Jeg er glad for, at den store interne overførsel fra PostNord til Post Danmark på 3,5 milliarder svenske kroner er godkendt. Overførslen var en central forudsætning for en yderst nødvendig transformation af PostNords danske forretning, fra primært brevdistribution til – fremover – primært pakkedistribution, men stadig således, at alle danskere kan sende og modtage breve, , siger transportminister Benny Engelbrecht. I forhold til staternes indskud, som også blev besluttet i 2017, af den daværende VLAK-regering med bred politisk opbakning, er det selvfølgelig skuffende, at Kommissionen er uenig i, at indskuddene lever op til kravene for overførsler på markedsvilkår. Vi har selvfølgelig haft en anden vurdering, og jeg vil nu studere præmisserne for afgørelsen nærmere, tilføjer han.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar