NY UDBUDSLOV: 7 nye forslag fra SKI og 8 andre organisationer

Erhvervsministeren er lige nu på vej med en revision af udbudsloven. Efter planen fremsættes lovforslaget til marts, og adm. direktør i SKI, Signe Lynggaard Madsen, ser frem til en ny, forbedret udbudslov til at regulere samspillet mellem den offentlige sektor og erhvervslivet.

– Udbudsloven er fundamentet, der regulerer hele det offentlige indkøb på 380 mia. kroner årligt. Den er med til at sikre fair konkurrence og god forvaltning af skattekronerne. Vi skal dog have reduceret transaktionsomkostningerne på begge sider af bordet og skabt bedre plads til bl.a. innovation og SMV’ere. Sådan lyder en nytårsudmelding fra Signe Lynggaard Madsen, adm. direktør i SKI

– Selvom en revision af udbudsloven for nogle kan lyde kedeligt, ved alle der arbejder i og omkring offentlige udbud, hvor centralt det er. For udbudsloven er fundamentet, der regulerer hele det offentlige indkøb på 380 mia. kroner årligt. Den er med til at sikre fair konkurrence og god forvaltning af skattekronerne. Vi skal dog have reduceret transaktionsomkostningerne på begge sider af bordet og skabt bedre plads til bl.a. innovation og SMV’ere, siger SKI-direktøren, der netop har været indkaldt som ekspert til en høring i Folketingets Erhvervsudvalg.

En ny, forbedret udbudslov skal give lettere adgang for SMV’er, begrænse transaktionsomkostninger og styrke innovationen, når offentlige organisationer køber ind hos private virksomheder. SKI er gået sammen med otte andre organisationer fra begge sider af bordet og har fundet fælles fodslag om syv forslag. Sammen med DI, DI Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, SMVdanmark, IKA, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelsen (FMI), Danske Regioner og KL har SKI stillet syv konkrete forslag, der skal gøre udbudsloven mere fleksibel, give lettere adgang til små og mellemstore virksomheder og mindske transaktionsomkostningerne for både tilbudsgivere og ordregivere.

At det både er de offentlige indkøbere og erhvervsorganisationerne, der er gået sammen om forslagene, er ifølge Signe Lynggaard Madsen et stærkt signal til politikerne: – Til hverdag repræsenterer vi forskellige interesser. Jeg er både glad og stolt over, at vi har sat dem til side og fundet fælles fodslag. Vi er jo dem, der kender effekterne af udbudsloven i praksis allerbedst fra hver vores side af bordet. Når vi sammen kan pege på syv ændringer, som vi tror på kan gøre en forskel, er det et godt pejlemærke for politikerne i lovprocessen, lyder meldingen.

Du kan læse mere om udbudsloven og betydningen for SKI’s arbejde her

Del dette med dit netværk: