Norsk avis: Opkøbsfond giver milliardbud på Mercell

Amerikansk opkøbsfond har fået øje på Mercell, en af de fremmeste leverandører af digitale udbuds- og indkøbsløsninger i Norden. Amerikanerne er ifølge norske Dagens Nyheder (DN) villige til at lægge godt 3 milliarder kroner på bordet.

DN oplyser, at det er Spring Cayman Bidco, der står bag buddet. Bag Bidco står Thoma Bravo, LP, et amerikansk kapitalfonds- og vækstkapitalfirma med kontorer i San Francisco, Chicago og Miami. Bravo har specialiseret sig i at overtage it-virksomheder. – Som en privat virksomhed tror vi, at Mercell vil drage fordel af vores viden, netværk og ressourcer for bedre at kunne nå sit langsigtede potentiale og fortsætte sin vækst, siger Thoma Bravo senior partner A.J. Rohde i fondsbørsmeddelelsen. Ifølge børsmeddelelsen har Thoma Bravo aktiver på over 103 milliarder dollars og har investeret i mere end 375 virksomheder i løbet af de sidste 20 år.

Selskabets to største aktionærer, den Trondheim-baserede fond Viking Venture og Luxor Capital Group, har uigenkaldeligt accepteret tilbuddet. Den største ejer er Viking Venture, som var med til at tage Mercell på børsen i juli 2020. Administrerende direktør Erik Fjellvær Hagen er glad for prisen. – Vi skal bare tage prissætningen af softwarevirksomheder til efterretning. De er faldet 50 procent det seneste halve år, og markedet er nu, hvad markedet er, men vi mener, at en pris, der ligger 100 procent over markedsprisen, er en god værdi, citerer avisen ham for at sige.

Gennemførelse af tilbuddet vil være betinget af en acceptrate på mere end 90 procent, at bestyrelsen ikke trækker sin anbefaling tilbage, og at relevante myndighedsgodkendelser, at Mercell i det væsentlige har drevet sin virksomhed ordinært, og nogle andre vilkår.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar