Million-svindel Sygehus Lillebælt

Så er Sygehus Lillebælt også med på listen: Potentiel svindel med offentlige midler.

Det fortæller jfmedier. Sygehus Lillebælt har politianmeldt en tidligere medarbejder for mistanke om svindel. Sygehuset har indgivet politianmeldelse af en tidligere betroet medarbejder. Det fremgår af en pressemeddelelse. Det er Vejle Amts Folkeblad der af flere omgange har forsøgt at få indblik i sagen, som ifølge avisens oplysninger drejer sig om en ledende medarbejder.

Først da avisen søgte om aktindsigt i sagen, valgte sygehuset at offentliggøre en pressemeddelelse.

I alt drejer det sig om et samlet beløb på mellem 1 million og 1,5 millioner kroner, som sygehuset vil kræve tilbagebetalt, hvis der rejses tiltale. – Det er vores opfattelse, at den pågældende medarbejder har fundet et hul i et hjørne af vores kontrolsystem, og at vedkommende bevidst har omgået vores kontroller i samarbejde med personer udenfor sygehuset. Der er tale om flere mindre beløb fordelt over en periode på flere år, eskalerende frem mod vores politianmeldelse, siger Sygehus Lillebælts administrerende direktør Christian Sauvr i pressemeddelelsen.

Det er nu op til politiet at vurdere, om der skal rejses sigtelse og tiltale mod medarbejderen. – Vi tager naturligvis den her sag meget alvorligt, og det er også derfor, vi har valgt at indgive en politianmeldelse, så snart vi fik mistanke om, at noget var galt, siger Christian Sauvr videre.

– Vi er med det samme gået i gang med at se på, hvordan vi kan stramme op, og om der er procedurer, der skal være anderledes. Vi har allerede nu lavet nogle organisatoriske ændringer, ligesom vi strammer op på vores ledelsestilsyn. Samtidig skal vi have forholdt os til, om vi kan sikre os yderligere, uden at det går ud over alle vores mange andre dygtige og ordentlige medarbejdere, udtaler Christian Sauvr.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar