Mangel på rettidig indkøbs-omhu i en Corona-tid?

Hvem er det lige, der har indkøbs- og logistikansvar i Regionerne? Nu er det plasticbakker og pipetter, der er mangelvare.

Regionernes indkøbsdispositioner og logistik er tydeligvis sat under endda hårdt pres. Det ligner mere og mere fuldstændig mangel på ledelse og rettidig omhu kombineret med en noget tåget ansvarsfordeling omkring indkøbet!

MANGE UNDSKYLDNINGER. Først var undskyldningen mangel på værnemidler, så var det analysekapacitet … begge dele blev løst dels ved industriel produktionsomstilling samt donation fra Alibaba  – og siden via almen omtanke og brug af test-faciliteter på vores Universiteter mv. Faciliteter, som regionerne dog helst vil undgå at gøre brug af?

Nu, godt et par uger inde i Corona-krisen melder Regionerne så også om mangel på enkeltdele for at kunne coronateste flere. Er det fordi, der er taget mange tests de to uger? Nej, tværtimod halter vi langt bag efter f.eks Norge. Tallene er indtil dato i alt godt 16.000 tests – bemærk, det politiske mål er mindst 5000 tests om dagen!

TASK-FORCE. En task-force i Danske Regioner skal sætte ind? Men her frygter man, at den internationale efterspørgsel på enkeltdele kan udgøre et problem i forhold til at få indkøbt og fordelt de nødvendige remedier. Har de mon rakt ud til de danske industrier, der kan omstille produktionen fra dag-til-dag?

Det meldes nu ud, at test-kit ikke er stopklodsen i forhold til Covid-19-test. Det er derimod små ting som plasticbakker og pipetter, og mens der fra fleres steder presses på for at øge testmængden i Danmark, ja så melder regionerne ud om mangel på udstyr. Det skriver Berlingske fredag.

Avisen har været i kontakt med flere af regionerne, og for Region Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland gælder det, at de alle mangler nødvendige enkeltdele for at kunne teste flere for Covid-19.

Det handler for eksempel om pipetter og plasticbakker. – Vi spræller som en fisk i nettet. Nogle varenumre har vi været heldige at få gode leverancer på. Andre har vi været mindre heldige med og har kun fået en brøkdel af det, vi har bestilt, siger Michael Pedersen, formand for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi og overlæge ved Hvidovre og Amager Hospital, til Berlingske.

Flere oplyser nu til Berlingske, at Danmark er kommet alt for sent i gang med at indkøbe det nødvendige udstyr. Ifølge avisen kræver det på Hvidovre og Amager Hospital i alt 15 enkeltdele at gennemføre en test – det er ikke det helt særlige testkit, der er mangelvaren. Det gælder også hos Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Midtjylland.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap