Lærerigt partnerskab – Cirkulær økonomi

Velafprøvet bæredygtigheds-koncept, der virker i praksis. Vi glæder os til at tilbyde dette til andre offentlige og private virksomheder, der også værner om natur, mennesker og Danmark.

Af Salgsdirektør Jan H. Bertelsen, Scan Office

Aarhus Kommune har været ”first mover”, når det omhandler en cirkulær tankegang indenfor det offentlige marked. For Scan Office har det både været en stor fornøjelse og lærerigt at indgå et partnerskab med Aarhus Kommune. Scan Office har lært utrolig meget af de dialoger, som vi har haft sammen med Kommunen ang. cirkulære bæredygtige tanker og ideer. Partnerskabet har betydet, at vi hos Scan Office, efter 3 års arbejde med cirkulær økonomi ” TCO ” nu kan tilbyde flere bæredygtige løsninger til gavn for miljø og mennesker. Det kan vi bland andet grundet de innovative idéer, som Aarhus Kommune har skubbet på for at få implementeret på markedet.

En af Aarhus Kommunes ønsker har været at gøre brug af secondhandmøbler, møbler som ansatte i Aarhus Kommune nu kan købe via en online platform. Selve konceptet med secondhandmøbler er genialt, da man genbruger de gamle og eksisterende møbler til nye indretninger i Aarhus Kommune, i stedet for blot at købe nye produkter lavet af ”jomfru” materialer (jern, træ, plastik mm.).

Når Scan Office leverer nye indretninger til kontordomiciler, opkøber vi ganske enkelt de gamle overskydende møbler. Vi rengør og reparerer møblerne og sætter dem i stand, så de kan genbruges som secondhandmøbler. Det har resulteret i, at vi i dag har et lager på ca. 7000 m2 fyldt med secondhandmøbler i forskellige former, farver og til flere formål. Alternativt bliver møblerne doneret væk til skoler, foreninger eller lign. Resten af møblerne bliver kildesorteret og genbrugt til andre produkter ofte i Danske produktioner.

Derfor kan vi tilbyde totalindretninger med brugte møbler til Aarhus Kommunes mange afdelinger, hvilket både giver et cirkulært og grønt køb uden at vi gør brug af jordens ressourcer. Derudover giver det et mindre CO2 aftryk, da møblerne hverken skal produceres på ny eller fragtes fra forskellige dele af verdenen. Vi hjælper ligeledes Aarhus Kommune med at få afskaffet ældre inventar, ved at give dem nyt liv hos andre institutioner som et billigt og godt alternativt til fabriksnye møbler – og så kan møblerne endda leveres hurtigt, da møblerne ikke først skal produceres.

For at kunne gøre dette bæredygtige koncept så enkelt og nemt som muligt, har Aarhus Kommune forespurgt et E-katalog som løsning, kaldet Punch-out, hvor den enkelte medarbejder ganske simpelt kan vælge de genbrugsprodukter, der ønskes. Herefter bliver produkterne automatisk lagt i en indkøbskurv og kunden kan dermed få leveret secondhandmøblerne både hurtigt og effektivt. Et Punch-out system på secondhandmøbler er, efter vores vidende, aldrig før set i Danmark og er en revolution hos Aarhus Kommune, som dermed igen er ”first mover” inden for en bæredygtige fremtid. Stor ros og respekt til Aarhus Kommune for at minde os alle om, hvor vigtigt det er at værne om både miljøet og mennesker.

Scan Office kan nu se at dette koncept virker i praksis, og vi vil glæde os til at tilbyde dette til andre offentlige og private virksomheder, der også værner om natur, mennesker og Danmark.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar