Kommunal udbudsaktivitet – en analyse

Tolstrup & Hvilsted har i blogindlæg set nærmere på udbudsaktiviteten i de 98 kommuner, og stiller sig selv spørgsmål som: Hvad er det gennemsnitlige antal udbudsbekendtgørelser pr. kommune, og er der større udsving og forskelle, hvis vi sammenligner på gennemsnitstal på tværs af kommuner og år?

Tolstrup & Hvilsted har tidligere præsenteret data, som viste den samlede aktivitet i Danmark, og hvor det konstateredes, at kommunerne havde et markant fald i antallet af bekendtgørelser i 2016. Herefter har årene 2017 – 2019 været stabile, men med en udsigt til et mindre fald i 2020.

Det gennemsnitlige antal udbudsbekendtgørelser for kommunerne for perioden 2014 – 2019 (begge inklusive) er 7,5 bekendtgørelse pr. kommune. For at sætte dette i perspektiv køber en gennemsnits kommune varer- og tjenesteydelser for 2.227.581.000 kr. pr. år. (Kilde: Danmarks statistik – BUDK1 – budget 2020). I det perspektiv giver gennemsnittet på 7,5 bekendtgørelse pr. kommune måske anledning til undren?

Læs hele bloggen her: https://tolstruphvilsted.dk/udbudsaktiviteten-i-kommunerne/

Tolstrup & Hvilsteds bistand til offentlige myndigheder er funderet i mere end 30 års ledererfaring inden for indkøbs- og udbudsområdet. Vi beskæftiger os udelukkende med fagspecifikke områder, hvor vi kan bidrage med betydelig faglig og teoretisk erfaring, indsigt og viden

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap