Gentofte Kommune afprøver ny udbudsmodel

Af Claës Hagström, claes@udbudsmedia.dk

At sikre bedste ydelser til laveste pris er ikke længere eneste parameter i udbudssystemets rationale. Aktuelt er grønne indkøb i vælten. Gentofte Kommune går videre og afventer ministeriel accept til ny udbudsmodel.

Afstemning af parternes forventninger til eksempelvis pris, kvalitet og arbejdsforhold indgår centralt i Gentofte Kommunes bestræbelser på at sikre bedre udbud.

Tankegangen har været under vejs nogen tid. Under betegnelsen 3-i-1 udbud inviterer kommunen arbejdsmarkedets parter til dialog, inden et udbud skrives færdigt. Konkret har kommunen været i dialog med 3F, FOA, Dansk Erhverv og Dansk Industri i forbindelse med udbud af rengøring og vinduespolering.

Gentofte Kommune ønsker blandt andet at tage ansvar for, at der i fremtiden er tilstrækkelig uddannet arbejdskraft. Kommunen arbejder derfor på en ny model for lærlingeklausuler, hvor en virksomhed skal have mindst én lærling ansat per 10 medarbejdere, hvis den vil i betragtning til en offentlig bygge- eller driftsopgave. Modellen kræver en lovændring, som kommunen for tiden er i dialog med erhvervsministeren om. Indtil da fortsætter kommunen med at stille krav om fremtidig anvendelse af lærlinge i forbindelse med udbud af større opgaver samt stille krav til arbejdstagernes indkvarteringsforhold ved bygge- og anlægsopgaver.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap