Fra varm luft til ren luft

Industrien spiller en nøglerolle, når målsætningerne om en grønnere global fremtid skal indfries. Så klar er Danske Maritime på DI’s topmøde om klimaforandringer, vækst og bæredygtighed. Men hvis det skal give mening at tale om løsninger, skal indsatserne ske de rigtige steder, fastslår Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

Om blot 11 år – i 2030 – har regeringen et håb om, at der i Danmark er sket en reduktion på 70 % af vores CO2-udledning i forhold til niveauet i 1990. At rydde forhindringer for eksport af vejen er derfor helt afgørende, siger Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

– Vi kan bidrage til langt mindre forurening, hvis de grønneste teknologier bliver et førstevalg. Der er dansk-designet udstyr ombord på så godt som alle skibe i hele verden, og det er en stærkt innovation branche, som med den rigtige opbakning kan bane vejen på verdensplan. Vi ved, at hele 45 % af de maritime virksomheder er innovative, mens det kun gælder en femtedel af virksomhederne i den øvrige danske industri. Så det er bestemt ikke lige meget, hvor der investeres, siger Jenny Braat.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar