Forsyningstilsyn tjekker energikoncerner

Flere af landets største energikoncerner såsom Ørsted, SEAS-NVE, Ewii og Nrgi er i myndighedernes søgelys. Det viser dokumenter, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Det er Forsyningstilsynet, der er gået i gang med at undersøge elnetselskabers køb af strøm. Målet er at kortlægge, om selskaberne ulovligt malker kunderne.

Modellen, hvor elnetselskaber køber strømmen hos koncernforbundne strømhandelsselskaber, der opererer i fri konkurrence på det liberaliserede elmarked, kan rumme mulighed for, at en energikoncern ulovligt kan kanalisere penge fra monopolforretningen over i elhandelsselskabet – og det til ugunst for forbrugerne. – Konsekvensen er, at forbrugerne kommer til at betale højere priser, end de ellers skulle have gjort, lyder kommentaren fra direktør i Forsyningstilsynet Carsten Smidt.

De største elnetselskaber, som undersøges af Forsyningstilsynet, afviser, at der er noget at komme efter. – Vi har handlet på samme vilkår som andre kunder (i SEAS-NVE Strømmen A/S, red.), siger Henrik Wej Petersen til Finans.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap