FOKUS PÅ LØN- & ARBEJDSVILKÅR

Odense Kommune har bedt en række af sine kommunale afdelinger og institutioner om at stoppe med at handle hos Nemlig.com. Det bekræfter Odense Kommune over for Fagbladet 3F. De kommunale institutioner har i perioden 1. marts 2019 til 31. marts 2021 brugt 1,47 millioner kroner på at handle hos Nemlig.com.

Dette sker efter at Politiken og Fagbladet 3F’s har bragt afsløringer om dårligt arbejdsmiljø for de ansatte hos Nemlig.com. 

Albertslund Kommune og i Køge Kommune rejser også spørgsmålet om kommunernes fortsatte samarbejde med Nemlig.com. I de to kommuner drejer det sig om samarbejdet med Intervare, der er Nemlig.com’s moderselskab. Intervare har en aftale med 40 af landets kommuner om at levere dagligvarer til ældre personer samt syge og handicappede. Varerne pakkes på samme lager i Brøndby som de varer, der bestilles via Nemlig.com.

Albertslund Kommunes borgmester, Steen Christiansen (S), er helt på linje med, at der skal orden i forholdene for de ansatte. Men han afventer resultatet af forhandlingerne, der lige nu pågår mellem 3F og Nemlig.com, også Køges borgmester og Socialdemokratiets næstformand, Marie Stærke, oplyser til Fagbladet 3F, at hun følger situationen nøje. Hun oplyser dog, at hun kun kender til arbejdsforholdene igennem mediernes dækning – og afviser at byrådet kan træffe en beslutning på baggrund af pressens beskrivelser, skriver Fagbladet.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar