Byudvikling og stadion i internationalt udbud

Nu udbydes store Aarhus-byudviklingsprojekter – under fællesbetegnelsen Kongelunden. Teams af arkitekter, ingeniører og rådgivere kan nu byde på medvirken i en samlet udviklingsplan og et nyt fodboldstadion .

I mere end hundrede år har byens borgere brugt Kongelundens område rekreativt, når man skulle samles, motionere, more sig eller blot nyde nærheden til skov og vand. Nu skal to kommende konkurrencer sikre, at Kongelunden også er aarhusianernes foretrukne samlingssted i fremtiden.

Aarhus Kommune indbyder interesserede danske og udenlandske teams til at byde på at deltage i en projektkonkurrence om et nyt, banebrydende og smukt fodboldstadion, og til at byde ind på at deltage i et parallelopdrag om at udarbejde et forslag til en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden. – Visionen for Kongelunden er både ambitiøs og afgørende for den fremtidige udvikling af Aarhus, så vi satser stærkt på at kunne tiltrække både meget visionære og fagligt stærke teams fra ind- og udland til at byde på deltagelse i de to konkurrencer, fortæller Alvaro Arriagada, der er konstitueret projektdirektør for Kongelunden. Af samme årsag bliver konkurrencesproget engelsk på stadionprojektet, da det er forventningen, at særligt konkurrencen om at tegne et nyt fodboldstadion vil tiltrække internationale kompetencer med erfaring inden for kultur- og sportsbyggeri

Der er tale om EU-udbud, som kan tilgås via ETHICS.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar