Byggeri for milliarder

6.221 kommunale byggeprojekter på vej. Danske kommuner har over de næste godt 3 år planlagt 6221 byggeprojekte regningen lyder på 72,5 milliarder kr.

Det fortæller Byggefakta A/S, der netop udgivet den årlige rapport ”Kommunale Byggeprojekter 2020-2023”, som giver overblik over samtlige 98 kommuners væsentligste bygge- og anlægsinvesteringer de kommende fire år. Rapporten er udarbejdet på baggrund af interviews med kommunernes forvaltninger med udgangspunkt i investeringsoversigterne fra Budget 2020.

Der er stor forskel på kommunernes byggeaktivitet, bl.a. ligger Læsø Kommune og Københavns Kommune i hver sin ende af skalaen med aktiviteter for hhv. 2.449 kr. og 16.983 kr. pr. indbygger. – Det er hovedstadskommunerne, der fylder mest på listen over kommuner med højest aktivitet pr. indbygger. Gladsaxe Kommune og Høje-Taastrup Kommune topper igen i år listen. Begge kommuner er undervejs med store skoleprojekter. Derudover udgør byggeri inden for sundhed og omsorg en stor del i Gladsaxe, mens Høje-Taastrup har landets største aktuelle rådhusbyggeri. Horsens er højest rangeret uden for Hovedstaden, her udgør anlægsprojekter hele 59%, fortæller Thomas Bejer-Andersen, adm. direktør hos Byggefakta A/S.

Det er især anlægsarbejde og projekter indenfor børne- og ungeområdet, der fylder blandt de kommunale projekter. Anlægsprojekter, som veje og cykelstier, udgør 36 pct. af de planlagte projekter i kommunerne og dækker over projekter for knap 26 milliarder kr. de kommende fire år. Projekter indenfor skoleområdet fylder også blandt kommunernes investeringer. Med planlagte projekter for over 21 milliarder kr. udgør denne gruppe 30 pct. af kommunernes planlagte projekter frem til 2023.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap