Vil stoppe Baltic Pipe

Det 12-16 milliarder kroner dyre samfundsprojekt med en gasledning fra Nordsøen over Danmark til Polen har ikke bred folkelig opbakning alle steder.

En gruppe aktivister med tilknytning til “Baltic Pipe Nej Tak!”, som kalder sig en kampagneplatform, fik held med at bremse arbejdet med rørledningen ”Baltic Pipe”. Flere steder på Sjælland lænkede aktivisterne sig til maskiner på Energinets byggepladser.

Baltic Pipe bygges i samarbejde mellem danske Energinet og polske Gaz-System og forventes færdig i oktober 2022. Projektet står til at koste 14 milliarder kroner, hvoraf den danske stat hæfter for halvdelen. – Det er en besættelse af maskinerne. Vi er utilfredse med Baltic Pipe – både af økonomiske og klimamæssige årsager. Sådan lyder det fra Karina Konrad fra folkebevægelsen »Stop Baltic Pipe«.

Med bannere i hånden brød de ind på pladsen for at demonstrere og vise utilfredshed med Baltic Pipe-gasledningen, der skal forsyne Polen med norsk naturgas de næste 30 år. De morgenfriske aktivister kravlede op på og indtog de store maskiner: De hægtede sig ganske enkelt fast for at blokere for Baltic Pipe. Da arbejderne ankom til byggepladsen, kunne de blot se til fra sidelinjen. Energinet  anmedte aktivisterne, der nu står til en sigtelse for ulovlig indtrængen. Foto: Energinet.dk

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap