Vi fjerner mikroplast

Ringkøbing-Skjern Forsyning bidrager i samarbejde med Teknologisk Institut, firmaet TechRas Miljø, nordsjællandske Novafos og Mariagerfjord Vand til indsamlingen af erfaringer til fjernelse af mikroplast og mikrogummi fra det vand, der først har været en tur gennem renseanlægget.

Det er renseanlægget i Tarm i Vestjylland, som de seneste uger har haft installeret et nyt filter hertil. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. – I vores branche er vi meget opmærksomme på mikroplast og mikrogummi, og på at få resterne fjernet fra spildevandet. Undersøgelser tyder på, at renseanlæggene fjerner mellem 90 og 99 procent af mikroplasten i spildevandet. Men når det drejer sig om meget små partikler, kender vi ikke så meget til renseaffektiviteten, og når det gælder mikrogummi i spildevandet – især gummipartikler fra dækslid – har vi næsten ingen viden, siger miljøtekniker Gitte Kirkegaard, der er tovholder på projektet, til dagbladet.

De data, der indsamles af de tre forsyningsselskaber, vil TechRas Miljø og Teknologisk Institut ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern bruge til at udvikle en banebrydende teknologi til rensning af spildevandet for de helt små partikler.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap