Varme for milliarder

Fjernvarmen investerer i 900 km rør. Fjernvarmeselskaberne vil i år investere 6 milliarder kroner i forsyningssikkerhed og grøn omstilling, viser rundspørge hos Dansk Fjernvarmes medlemmer. Men usikkerhed omkring investeringsbetingelserne sænker investeringslysten de kommende år.

En ny rundspørge foretaget af Dansk Fjernvarme blandt organisationens knap 400 medlemmer viser, at selskaberne de kommende tre år vil investere for mindst 15,5 milliarder kroner. Det oplyser magasinet Fjernvarmen, der netop er udkommet.

Når de danske fjernvarmeselskaber investerer, sker det med fokus på forsyningssikkerhed, billigere priser til forbrugerne og grøn omstilling. Og Dansk Fjernvarme vurderer da også, at selskaberne vil lægge deres investeringer inden for de tre faktorer.

– Øverst på fjernvarmeselskabernes to-do liste står, at de skal investere i forsyningssikkerhed, billigere priser og i grøn omstilling. Hvad enten der er tale om nyinvesteringer eller investeringer i vedligehold, så er det med forbrugerne for øje, så vi kan fastholde en fjernvarme, der også efter international standard er helt i top, siger Kim Behnke.

I 2017 og 2018 forventer landets fjernvarmeselskaber at investere for omkring 6 milliarder kroner hvert år. Men på lidt længere sigt er der noget usikkerhed omkring investeringslysten og ambitionsniveauet. Opgørelsen viser, at investeringerne i 2019 falder til under 4 milliarder kroner.

Vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke vurderer, at faldet kan skyldes to faktorer: – Det kan skyldes, at fjernvarmeselskaberne endnu ikke har fuldt overblik over deres investeringsplaner for 2019, forklarer han. – Men en del af forklaringen er også, at der er usikkerhed om investeringsbetingelserne i 2019 og frem. Det er året, hvor grundbeløbet er bortfaldet. Og der er stadig politisk usikkerhed omkring, hvilke rammevilkår selskaberne har derefter, siger Kim Behnke.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar