Usikre offentlige computere

Organiserede it-kriminelle har haft held med at stjæle cpr-numre fra danskere, som har benyttet offentlige computere, fx på landets biblioteker.

Politiet efterforsker sagen, hvorfor det er for tidligt at sige, hvor mange cpr-numre, der er tale om, eller hvordan gerningsmændene har båret sig ad. – Det er et organiseret angreb, hvilket gør det utroligt svært at dæmme op for som offentlig myndighed. Derfor sætter vi benhårdt ind med en række målrettede initiativer, så kommunerne kan få lukket de huller, der måtte være i sikkerheden. Vi kan ikke fortælle præcist, hvad vi gør, for det er information, de kriminelle gerne vil have fat i – men vi gør alt, hvad vi kan, så borgerne trygt kan bruge de computere, som er til rådighed på bibliotekerne mv., siger direktør i KL Christian Harsløf og fortsætter:

– Men jeg må også bare understrege, at vi aldrig kan garantere, at angreb som dette ikke kan ske igen. Lukker vi et hul, så finder de kriminelle bare et nyt. Det er vigtigt for os i kommunerne, at borgere – især ældre borgere – har adgang til en computer på eksempelvis biblioteker og borgerservicecentre, så de kan få råd og vejledning og løst deres it-opgaver. Derfor skal den adgang være til stede.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar